ΕνημέρωσηΟικονομία

«Discover India»: Ανακαλύπτοντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ινδία

Με στόχο την ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Discover India», την οποία διοργάνωσαν η Enterprise Greece, ο ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ και ο ΣΕΒΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν συνολικά 70 φορείς, οι εγχώριες εξαγωγικές εταιρείες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες δραστηριοποίησής τους σε μια μεγάλη αγορά καταναλωτών, που χαρακτηρίζεται από νεαρό πληθυσμό και υγιή ποσοστά αποταμίευσης.

Παρότι οι ελληνικές εξαγωγές στην Ινδία κυμαίνονται σε σχετικά χαμηλά επίπεδα (134 εκατ. ευρώ το 2021), οι προοπτικές είναι πραγματικά ισχυρές σύμφωνα με τον κ. Χασάπη, καθώς οι παγκόσμιες εισαγωγές της Ινδίας ξεπερνούν τα 320 δις ευρώ τα τελευταία χρόνια. Υποστήριξε, δε, πως η Ινδία είναι μία ιδιαίτερα ελκυστική αγορά, καθώς πρόκειται για μία οικονομία που αναπτύσσεται και μετασχηματίζεται με υψηλούς ρυθμούς, στην οποία παρατηρείται μάλιστα αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock