Κόσμος

DW: Κρίση φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο

«Δάνεια σωτηρίας» από την κυβέρνηση για να επιβιώσουν θα λάβουν οι βρετανικές εταιρείες ενέργειας, που κινδυνεύουν με πτώχευση λόγω της κρίσης στο φυσικό αέριο. Στόχος να προστατευτούν εκατομμύρια Βρετανοί καταναλωτές.

Ο Μπόρις Τζόνσον, αν και βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από το βρετανικό έδαφος, προσπαθεί να καθησυχάσει το εσωτερικό, αφού η έκρηξη των τιμών του φυσικού αερίου έχει δημιουργήσει αλυσιδωτό πρόβλημα στη χώρα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle. Επιχειρήσεις ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη έχουν πτωχεύσει, ενώ ο πρωθυπουργός αποδίδει το πρόβλημα στην τεράστια ζήτηση που έχει το φυσικό αέριο μετά από μήνες αδράνειας της παγκόσμιας οικονομίας.

Πράγματι η παγκόσμια αύξηση της ζήτησης φυσικού αερίου, μετά από έναν κρύο χειμώνα, εξάντλησε τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης και προκάλεσε αύξηση των τιμών της αγοράς. Για το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ζήτημα μείζονος σημασίας, καθώς το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας παράγεται σε σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock