ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΕ: Προς εξίσωση της φορολογικής μεταχείρισης του μετοχικού κεφαλαίου με το χρέος

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε τη δημιουργία έκπτωσης φόρου για τη μείωση της στρέβλωσης που προκαλείται από την ευνοϊκή μεταχείριση του χρέους έναντι του μετοχικού κεφαλαίου, προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση που χρειάζονται και να καταστούν ανθεκτικότερες.

Το μέτρο αυτό θα στηρίξει τις επιχειρήσεις με τη θέσπιση έκπτωσης φόρου που θα παρέχει στο μετοχικό κεφάλαιο την ίδια φορολογική μεταχείριση με το χρέος. Η πρόταση ορίζει ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου φορολογούμενης εταιρείας από το ένα φορολογικό έτος στο άλλο θα εκπίπτει από τη φορολογητέα βάση της, όπως και στην περίπτωση του χρέους.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της ΕΕ για τη φορολογία των επιχειρήσεων, η οποία αποσκοπεί στη διασφάλιση ενός δίκαιου και αποδοτικού φορολογικού συστήματος σε ολόκληρη την ΕΕ και συμβάλλει στην Ένωση Κεφαλαιαγορών, καθιστώντας τη χρηματοδότηση πιο προσιτή στις επιχειρήσεις της ΕΕ και προωθώντας την ολοκλήρωση των εθνικών κεφαλαιαγορών σε μια πραγματική ενιαία αγορά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock