ΕνημέρωσηΟικονομία

Εγκαίνια του νέου Αυτοματοποιημένου Ψυκτικού Θαλάμου της «Μπάρμπα Στάθης» από τον Γ. Γεωργαντά

Tα εγκαίνια του νέου, Αυτοματοποιημένου Ψυκτικού Θαλάμου υπερσύγχρονης τεχνολογίας πραγματοποίησε η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας, στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο του προγράμματός Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) και συγκεκριμένα του υπομέτρου 4.2/ Δράση 4.2.1 «Μεταποίηση, εμπορία ή και ανάπτυξη με τελικό προϊόν εντός του Παραρτήματος της Συνθήκης Λειτουργίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΣΛΕΕ) (γεωργικό προϊόν)»,ολοκληρώθηκε πρόσφατα η κατασκευή του καινοτόμου, ρομποτικού ψυκτικού θαλάμου, τον οποίο εγκαινίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γ. Γεωργαντάς, παρουσία πολιτικών εκπροσώπων και θεσμικών φορέων της Β. Ελλάδας. Οι προσκεκλημένοι, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην εγκατάσταση και να ενημερωθούν σχετικά με τη λειτουργία του σημαντικού έργου υποδομής.

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, η εταιρεία που κατέχει διαχρονικά ηγετική θέση στον χώρο των τροφίμων με κεντρικό άξονα λειτουργίας της τη βιώσιμη ανάπτυξη και τον διαρκή εκσυγχρονισμό, πρωτοπορεί, μία ακόμη φορά, με την κατασκευή του συγκεκριμένου θαλάμου, ο οποίος κατατάσσεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και είναι ο μεγαλύτερος στο είδος του στην Ελλάδα. Με δυναμικότητα 10.500 παλετοθέσεων και με χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον, ο συγκεκριμένος θάλαμος βαθιάς κατάψυξης καταφέρνει σημαντική μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρείας, καθώς καταναλώνει 65%-70% λιγότερη ενέργεια από τους συμβατικούς θαλάμους, ενώ τα φωτοβολταϊκά πάνελ, που βρίσκονται τοποθετημένα στη στέγη του, εξασφαλίζουν το 40% της ετήσιας ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία του. Τέλος, ουσιαστική είναι και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας που εξασφαλίζει για το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock