Επικαιρότητα

Εκλογές 2023: Περισσότεροι απόδημοι και ετεροδημότες στην κάλπη της 25ης Ιουνίου

Περισσότεροι θα είναι οι απόδημοι Έλληνες και οι ετεροδημότες που θα ψηφίσουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών της 25ης Ιουνίου, από όσους ψήφισαν στις εκλογές Μαϊου.

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 αναμένεται να ψηφίσουν 25.610 απόδημοι, από τους συνολικά 22.800 που ψήφισαν στις προηγούμενς εκλογές. Αντίστοιχα, 146.000 ετεροδημότες θα ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές από 115.000 που ψήφισαν τον Μάϊο.

Η διαφορά στον αριθμό των αποδήμων και ετεροδημοτών που ψηφίζουν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, προκύπτει επειδή, κάποιες αιτήσεις που υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα, συμπεριελήφθησαν στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Όπως επίσης, διευκρινίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών, ο αρχικός αριθμός απόδημων Ελλήνων που είχαν κατοχυρώσει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της 25ης Ιουνίου είχε καθοριστεί στις 28.100, ωστόσο υπήρξαν 2.500 ψηφοφόροι που επέλεξαν να αναστείλουν την εγγραφή τους στους ειδικούς καταλόγους του εξωτερικού και συνεπώς ο τελικός αριθμός των απόδημων Ελλήνων που έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές από τον τόπο κατοικίας τους ανέρχεται σε 25.610.

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Μάθε πού Ψηφίζεις» ενημερώνεται σταδιακά με τα επικαιροποιημένα αυτά στοιχεία.

Πανελλήνιες εξετάσεις 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock