Κόσμος

Εκλογές στη Γερμανία – Δημοσκόπηση: Το SPD προηγείται με 26% του CDU/CSU

Δέκα μέρες πριν από τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) προηγείται με 26% έναντι των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), οι οποίοι λαμβάνουν 22%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ΑRD. Την ίδια ώρα, τον Όλαφ Σολτς προτιμά για καγκελάριο το 40% των ερωτηθέντων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Infratest για λογαριασμό του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου (ARD), εάν οι ομοσπονδιακές εκλογές διεξήγοντο την ερχόμενη Κυριακή, Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) θα ελάμβαναν το 22 % (δηλαδή +2 μονάδες σε σύγκριση με αντίστοιχη έρευνα στις αρχές Σεπτεμβρίου) και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) 26 % (+1).

Οι Πράσινοι (Die Gruenen) 15% (-1%), η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) 11% (-1%), το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) επίσης 11% (-2). Το ποσοστό της Αριστεράς παραμένει 6%. Όλα τα άλλα κόμματα μαζί θα ελάμβαναν 9%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock