888 EKTAKTO – Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: «Θα σφάξω τους Κούρδους» – ΥPG: «Θα σε συντρίψουμε» – Έντονη κινητικότητα Ρώσων | Kontasas
Ροή Ειδήσεων
Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / EKTAKTO – Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: «Θα σφάξω τους Κούρδους» – ΥPG: «Θα σε συντρίψουμε» – Έντονη κινητικότητα Ρώσων

EKTAKTO – Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν: «Θα σφάξω τους Κούρδους» – ΥPG: «Θα σε συντρίψουμε» – Έντονη κινητικότητα Ρώσων

Ο Ερντογάν σήμερα ξεφτίλισε τις ΗΠΑ, αφού πρώτα αγνόησε την Ρωσία και τώρα ετοιμάζεται για εισβολή στην Β.Συρία. 

Σύμφωνα με αρμενικές πηγές οι οποίες έχουν πρόσβαση σε ρωσικά κέντρα πληροφοριών, η  Τουρκία μπορεί να ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των κουρδικών σχηματισμών στη Β. Συρία ανά πάσα στιγμή, μετά την αποτυχία της συνάντησης του προέδρου  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον σύμβουλο ασφαλείας Τ. Μπόλτον, αναφέρει και το ρωσικό Itar Tas .

Ο Ερντογάν τόνισε μέσω του εκπροσώπου του Ι.Καλίν στον σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, ότι η Τουρκία «στοχεύει τους Κούρδους» και μόνο αυτούς στη Συρία, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την ίδια ως τρομοκράτες και έτσι θα τους συμπεριφερθεί.

Πριν λίγο μάλιστα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ι.Καλίν έριξε νέα «βόμβα» λέγοντας ότι «η Τουρκία δεν θα ζητήσει άδεια κανενός για να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε επιχείρηση στη Συρία, αν και είναι πρόθυμη να συντονιστεί  με τους συμμάχους της».

Mε λίγα λόγια μας λένε οι Τούρκοι ότι θέλουν να σφάξουν τους Κούρδους, αυτός είναι ο στόχος!

Την ίδια στιγμή τόνισε:

«Η Τουρκία αναμένει από τις ΗΠΑ να πάρουν πίσω τα όπλα που δόθηκαν στους Κούρδους της Συρίας, οι οποίες υποστηρίζονται από την Ουάσινγκτον στον πόλεμο εναντίον των τζιχαντιστών, αλλά θεωρούνται «τρομοκράτες» από την Άγκυρα.

«Αυτό που περιμένουμε είναι να ανακτηθούν όλα τα όπλα που δόθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον.

«Μας είπαν πως εργάζονται πάνω σ’ αυτό, όμως οι λεπτομέρειες θα αποσαφηνισθούν μέσα στις προσεχείς ημέρες», συνέχισε ο Καλίν προσθέτοντας πως για την Τουρκία δεν υπάρχει «καμιά αποδεκτή εναλλακτική επιλογή»

Ο ίδιος έκανε το σχόλιο αυτό σε συνέντευξη Τύπου μετά την συνάντησή του με τον σύμβουλο της Εθνικής Ασφάλειας, John Bolton.

Επικεφαλής τώρα των κουρδικών δυνάμεων στην Συρία δήλωσαν και αυτοί πριν λίγο ότι θα  πολεμήσουν εφόσον απαιτηθεί με τις τουρκικές δυνάμεις μέχρις εσχάτων, εάν εισέλθουν στα βορειοανατολικά της Συρίας.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Άγκυρας, είναι σαφές ότι η Τουρκία σχεδιάζει να κατακτήσει την περιοχή.

Την δήλωση αυτή επιβεβαίωσε και ο Shahoz Hasan, αντιπρόεδρος  της Δημοκρατικής Ένωσης Κουρδικών Κομμάτων, σε τηλεφωνική συνδιάλεξη για το Asocciated Press.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ως γνωστόν δήλωσε σήμερα ότι δεν αποδέχεται τους αμερικανικούς όρους, όπως τους έθεσε ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να απομακρύνει τους “τρομοκράτες”, όπως χαρακτήρισε τους Κούρδους μαχητές του YPG, από τη Συρία μετά την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από τη χώρα.

“Το YPG δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους Κούρδους”, δήλωσε. “Η Τουρκία δεν μπορεί να δεχθεί την αμερικανική προϋπόθεση για την εξασφάλιση της ασφάλειας των τρομοκρατών του YPG στη Συρία “, τόνισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η εξίσωση του YPG με τους Κούρδους δεν είναι λογική.

Τόνισε ότι η Τουρκία δεν στοχεύει στην εθνότητα, αλλά στοχεύει στην τρομοκρατία, ανεξάρτητα από το ιστορικό της τρομοκρατίας. “Διακρίνουμε μεταξύ των τρομοκρατών και των αθώων ανθρώπων, εξετάζοντας ποιος κατέχει τα όπλα και ποιος στοχεύει μαζί τους, τις ενέργειες που εκτελούν, το αίμα που χύνουν και την καταπίεση που διαπράττουν”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Από την άλλη πλευρά τώρα σύμφωνα με  κουρδικό σχέδιο, μετά την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού στα βόρεια της Συρίας, θα εισέλθουν συριακές κυβερνητικές μονάδες, πιστές στη Δαμασκό.

Αυτό θα γίνει  αποκλειστικά για να αποτραπεί η εισβολή στην Β.Συρία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα Reporter.

Πράγματι, η Άγκυρα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των «τρομοκρατών», όπως ονομάζει τους Κούρδους της Συρίας .

Η κύρια προϋπόθεση για την αποδοχή κυβερνητικών στρατευμάτων στο συριακό Κουρδιστάν είναι η αναγνώριση από τη Δαμασκό της αυτονομίας των Κούρδων και της μη παρέμβασης στις εσωτερικές τους υποθέσεις.

Αυτό επιτελέσθηκε σύμφωνα  με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και φαίνεται να επήλθε ευθυγράμμιση απόψεων,  τόσο από τους Κούρδους  ηγέτες όσο και από τον Άσαντ .

Επιπλέον, οι Κούρδοι τόνισαν  όμως ότι  η είσοδο των κυβερνητικών στρατευμάτων να γίνει μόνο εάν η συμφωνία είναι εγγυημένη από τη Ρωσία.

Οπότε  αναμένουμε ρωσική αντίδραση από το Κρεμλίνο τις επόμενες ώρες.

Έτσι αν τα στρατεύματα της Τουρκίας εισβάλουν στην επικράτεια του συριακού Κουρδιστάν, αυτό θα σημάνει αυτόματα  πόλεμο  εναντίον της Συρίας.

Μια τέτοια κατάσταση θα οδηγούσε  αναπόφευκτα σε πιθανή  παρέμβαση της Μόσχας.

Έτσι ο Ρετζέπ Ερντογάν θα βρίσκονταν σε μια πολύ λεπτή κατάσταση ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία οι οποίες ενδεχομένως να τον έχουν ρίξει σε μια τεράστια «παγίδα»,  την οποία ίσως λέμε να του  ετοιμάζουν εδώ και καιρό.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ

Την ίδια στιγμή, η ρωσική στρατιωτική αστυνομία άρχισε τις περιπολίες στην περιοχή της συριακής πόλης Μανμπίτζ που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου κοντά στα σύνορα με την Συρία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας Γιουσούπ Μαμάτοφ.

«Σήμερα ξεκινήσαμε τις περιπολίες στις ζώνες ασφαλείας στην κατοικημένη περιοχή της Μανμπίτζ και στα περίχωρα της. Στόχος μας είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια στη ζώνη ευθύνης, να ελέγχουμε την κατάσταση και τις μετακινήσεις των ένοπλων ομάδων», δήλωσε ο Μαμάτοφ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η πρώτη περιπολία έγινε κατά μήκος της ζώνης ασφαλείας κοντά στην πόλη Μανμπίτζ. Οι άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας διέσχισαν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, περνώντας μέσα από τις πόλεις Μελμιράν, Ανζαμί, Ελανλί και Ελιμπαφάρ, ενώ περαιτέρω τα δρομολόγια τους θα αλλάζουν συστηματικά , δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Μαμάτοφ οι άνδρες της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας ενημερώνονται από τους ντόπιους κατοίκους για τα σημεία στα οποία βρίσκονται όπλα και πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί και τα οποία έχουν παραμείνει από την περίοδο που τα εδάφη αυτά ήσαν υπό την κατοχή των ανταρτών.

#Turkey demands the US vacate all 16 military bases in #Syria
and collect all the weapons provided to Syrian Kurds,
says #Erdogan‘s spox Ibrahim Kalin after meeting with US National Security adv @AmbJohnBolton in Turkish capital.

via : @nordicmonitor #SDF #HDP #QSD #YPG pic.twitter.com/27eJeFxL0z

— Botin Kurdistani (@kurdistannews24) 8 Ιανουαρίου 2019

https://platform.twitter.com/widgets.js

#Erdogan‘s spokesperson ibrahim Kalin denied #Turkey pledged, direct or indirect channels,to protect Kurdish fighters allied with the US in the fight against #ISIS

refuting US Sec @SecPompeo remarks that Erdogan made such commitment to Prs #Trump.
VIA @nordicmonitor #SDF #YPG pic.twitter.com/e5tbjx1sIi

— Botin Kurdistani (@kurdistannews24) 8 Ιανουαρίου 2019

https://platform.twitter.com/widgets.js

Turkish president #Erdogan says his meeting with #Russia president Putin, scheduled originally for the Jan.10th, was postponed for reasons he did not specify, adding that he is waiting for a new date from Moscow now. pic.twitter.com/xK4lljQqF1

— Nordic Monitor (@nordicmonitor) 8 Ιανουαρίου 2019

https://platform.twitter.com/widgets.js

Tiurkish president #Erdogan says the battle between #PKK/#YPG and #Daesh is nothing but a major lie. pic.twitter.com/ntG8sCX1rp

— Nordic Monitor (@nordicmonitor) 8 Ιανουαρίου 2019

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ankara has asked #US to hand over 16 of its military bases in northern #Syria, which were set up for the fight against #ISIS to #Turkey or local authorities in the region after US withdraws.
? pic.twitter.com/9CGeKsVDoo

— Mete Sohtaoğlu (@metesohtaoglu) 8 Ιανουαρίου 2019

https://platform.twitter.com/widgets.js

pentapostagma.gr

Πηγή

Δείτε επίσης

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ, ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ ANTIFA ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ – “ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΕ Ο ΣΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ” –

ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ένα δημοσίευμα …