ΕνημέρωσηΟικονομία

Ελλάκτωρ: «Πράσινο φως» για τη συμφωνία με τη Motor Oil

Την έγκριση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μετόχων της Ελλάκτωρ έλαβε η συμφωνία για τη μεταβίβαση του 75% του κλάδου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προς την «MOTOR OIL RENEWABLE ENERGY ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.».

Κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, στην οποία παρίσταντο μέτοχοι που συνολικά κατείχαν το 87,96% του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης το 99,97% ψήφισε υπέρ της πρότασης για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η αξία της οποίας ανέρχεται σε 1 δισ. ευρω.

Όπως αναφέρει σχετικά η AXIA Ventures, «το συνολικό τίμημα που προσφέρθηκε για τον κλάδο ΑΠΕ ήταν €1.000 εκατ. (1 δισ. ευρώ), υποκείμενο σε περαιτέρω τροποποιήσεις σχετικές με τη συναλλαγή και την κερδοφορία του κλάδου ΑΠΕ. Μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και του ενδελεχούς ελέγχου δέουσας επιμέλειας, το τελικό τίμημα οριστικοποιήθηκε σε 994 εκατ. ευρώ (cash free/debt free basis και στη βάση ομαλοποιημένου κεφαλαίου κίνησης)».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock