ΕνημέρωσηΟικονομία

Ελληνικό: Διεθνής βράβευση του Κέντρου Επισκεπτών του Ελληνικού

Την κορυφαία διάκριση στην κατηγορία Visitor Experience & Museum Exhibition των «LIT Design Awards 2022» απέσπασε το «The Ellinikon Experience Centre», το κέντρο επισκεπτών που έχει ανοίξει τις πύλες του για το κοινό, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης που είναι σε εξέλιξη από την Lamda Development στην πρώην έκταση του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο φωτισμός του μοναδικού κέντρου επισκεπτών, το μεγαλύτερο στο είδος τους διεθνώς, που παρουσιάζει το μεγάλο έργο του Ελληνικού μέσα από ένα βιωματικό ταξίδι στο μέλλον, μελετήθηκε και υλοποιήθηκε από το διακεκριμένο γραφείο σχεδιασμού φωτισμού Eleftheria Deco and Associates Lighting Design.

Το Experience Centre στεγάζεται σε μία έκταση 4.800m², σε ένα από τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία της ελληνικής ιστορίας. Το βραβευμένο σχέδιο φωτισμού του Κέντρου, αναδεικνύει την εντυπωσιακή βιομηχανική αρχιτεκτονική του κτιρίου, τονίζοντας ιδανικά τα μορφολογικά του στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι ένα φιλόξενο περιβάλλον στο οποίο, μέσα από καινοτόμα τεχνολογικά εκθέματα και ψηφιακές δράσεις σε πέντε θεματικές ζώνες, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν σε βάθος το έργου του Ελληνικού.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock