ΕνημέρωσηΠολιτική

Ελληνοτουρκικά: Χειραψίες στις Βρυξέλλες, με αναφορές σε διαύλους επικοινωνίας και θετική ατζέντα

Η ανάγκη να υπάρξει μια αλλαγή επί τα κρείττω σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά φαίνεται πως βρέθηκε στο επίκεντρο των επαφών που είχαν την Πέμπτη, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Χουλουσί Ακάρ. Ήταν, άλλωστε, η πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών Άμυνας έπειτα από την έναρξη της νέας κρίσης στις διμερείς σχέσεις.

Το τετ-α-τετ που είχαν οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας στη βελγική πρωτεύουσα, αν και σύντομο, είχε τη σημασία του, καθώς οι σχέσεις των δύο χωρών τον τελευταίο καιρό περνούν από τις «συμπληγάδες» της έντασης.

Από ελληνικής πλευράς, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε στον Τούρκο ομόλογό του, τη σημασία της διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, αλλά και την ανάγκη Ελλάδα και Τουρκία να εστιάσουν στη θετική ατζέντα που θα συμβάλει στην οικοδόμηση καλύτερου κλίματος και στη διμερή και περιφερειακή συνεργασία, προέταξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη διάρκεια της σύντομης συνομιλίας που είχε την Πέμπτη με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, στις Βρυξέλλες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock