ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΛΣΤΑΤ: Οι ανατιμήσεις σε ενέργεια και λιπαντικά πλήττει γεωργούς και κτηνοτρόφους

Οι ανατιμήσεις κατά 30,1% που καταγράφηκαν στις τιμές των αναλώσιμων μέσων και κυρίως στις κατηγορίες της ενέργειας και των λιπαντικών πήττουν σημαντικά γεωργούς και κτηνοτρόφους, όπως φαίνεται από την αύξηση του Γενικού Δείκτη του κόστους παραγωγής για τον Ιούλιο 2022 σε ετήσιο επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισροών στη Γεωργία – Κτηνοτροφία του μηνός Ιουλίου 2022 παρουσίασε αύξηση 26,6%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021, έναντι αύξησης 6,8% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση του Ιουλίου 2021 με τον Ιούλιο 2020.

Αύξηση 19,5% για τις Εισροές στο δωδεκάμηνο κατέγραψε ο μέσος Δείκτης, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2020 – Ιουλίου 2021, την ώρα που ο Γενικός Δείκτης Εισροών κατά τον μήνα Ιούλιο 2022, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουνίου 2022, παρουσίασε μείωση 0,6%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock