Κόσμος

Εν αναμονή της ευρωπαϊκής παρέμβασης για την ενέργεια – Τι θα ανακοινώσει η Φον ντερ Λάιεν

Την καθιερωμένη ετήσια ομιλία για την «Κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εκφωνεί σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με το τεράστιο ενδιαφέρον να εστιάζεται στην παρέμβαση που αναμένεται να κάνει για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης

Η ομιλία και η συζήτηση που θα ακολουθήσει μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 ώρα Ελλάδος.

H παρέμβαση της προέδρου της Κομισιόν αναμένεται να δώσει τη «χρυσή λύση» που θα συμβιβάσει τις διαφωνίες και τις αντικρουόμενες απόψεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς μια ουσιαστική απάντηση στην αγωνία νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το ξέφρενο ράλι των τιμών της ενέργειας και τη θωράκιση των ευρωπαϊκών κοινωνιών και οικονομιών απέναντι στους ρωσικούς εκβιασμούς, την ώρα που τα σενάρια για το χειμώνα προοιωνίζονται εφιαλτικά.

πηγή