ΕνημέρωσηΟικονομία

Ενέργεια: Οι αποθήκες καυσίμων γεμίζουν αλλά υπάρχουν «παγίδες»

Ένα από τα μεγαλύτερα «άγχη» της Ευρώπης αυτή τη στιγμή είναι η ενεργειακή κρίση και η επάρκεια του φυσικού αερίου.

Για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, Κομισιόν και υπουργοί Ενέργειας πραγματοποιούν τη μία έκτακτη συνάντηση μετά την άλλη, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για την εφαρμογή των προτάσεων που έχουν λάβει στην κατ’ αρχήν συμφωνία. Ωστόσο, όπως φάνηκε από την σύνοδο των 27 υπουργών στην αρχή της εβδομάδας η λύση των τεχνικών θεμάτων, κυρίως για τη μείωση των τιμών του φυσικού αερίου μέσω του ειδικού μηχανισμού παρέμβασης, πήρε παράταση για την επόμενη συνάντηση στις 24 Νοεμβρίου. Την ίδια ώρα η επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου «προσκρούει» σταθερά στην αρνητική στάση της Γερμανίας.

Από την άλλη, το ζήτημα της επάρκειας του φυσικού αερίου φαίνεται να έχει καλυφθεί για φέτος τον χειμώνα, όμως δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό πως θα διασφαλιστεί η επάρκεια για την επόμενη χρονιά.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock