ΕνημέρωσηΟικονομία

Ενέργεια: Σήμερα η εξειδίκευση των μέτρων στην ΕΕ – Νέο «ψαλίδι» για το φυσικό αέριο

Η αισιοδοξία που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μετά την επί της αρχής συμφωνία των ηγετών των 27 για το νέο πακέτο μέτρων στην Ενέργεια, βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με μια δύσκολη διάσκεψη σε επίπεδο υπουργών Ενέργειας.

Οι 27 υπουργοί της Ευρώπης συναντώνται σήμερα Τρίτη στο Λουξεμβούργο για να εξειδικεύσουν τα μέτρα που στόχο έχουν τον έλεγχο των συνεπειών της ενεργειακής κρίσης και κυρίως να συγκρατηθούν οι τιμές της ενέργειας.

Οι συζητήσεις θα βασιστούν στο προσχέδιο «Επείγοντος Κανονισμού» που έχουν ήδη καταρτίσει οι υπηρεσίες της Κομισιόν και το οποίο ενσωματώνει όλες τις κατευθυντήριες γραμμές. Μοναδική εξαίρεση αποτελεί η εισήγηση για την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο στην ηλεκτροπαραγωγή, η οποία παρότι δεν βρίσκεται στο προσχέδιο της Κομισιόν, παραμένει ανοιχτό σημείο συζήτησης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock