ΕνημέρωσηΟικονομία

Ενεργειακή επάρκεια: Έφθασαν οι πρώτες ποσότητες λιγνίτη στην 5η Μονάδα Πτολεμαΐδας

Με το ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των προτεραιοτήτων της χώρα καθώς ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός για τη διασφάλισή της. Εκτός από την πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα που αναμένεται να λάβει τις πρώτες ποσότητες υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσα στον μήνα, ενεργοποιείται και η 5η μονάδα Πτολεμαΐδας για την ηλεκτροπαραγωγή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής άρχισαν να φθάνουν οι πρώτες ποσότητες λιγνίτη στην αυλή της 5ης μονάδας Πτολεμαΐδας. Το ορυκτό καύσιμο φθάνει μέσω των ταινιοδρόμων μεταφοράς από το ορυχείο Μαυροπηγής κι από το Νότιο Πεδίο.

Σύμφωνα με τον Ανέστη Κεφαλά, επικεφαλής της ΔΕΗ στην υπό κατασκευή μονάδα της Πτολεμαΐδας, τις επόμενες ημέρες «θα δοκιμαστούν τα συστήματα φόρτωσης και μεταφοράς του καυσίμου προς τους μύλους και το λέβητα της μονάδας ενώ στην συνέχεια θα δοκιμαστούν τα συστήματα ανάφλεξης του καυσίμου».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock