Κόσμος

Ενεργειακή κρίση: Έκτακτη επιβάρυνση στους καταναλωτές φυσικού αερίου στη Γερμανία

Οι καταναλωτές στη Γερμανία γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι θα κληθούν να πληρώσουν τα «σπασμένα» του ράλι τιμών του φυσικού αερίου. Άγνωστο παραμένει ωστόσο πόσο βαθιά θα πρέπει εν τέλει να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας άνοιξε τα χαρτιά του για το πως σχεδιάζει να μετακυλήσει στους πολίτες το αυξημένο κόστος φυσικού αερίου, το οποίο σήμερα επωμίζονται οι πάροχοι: Με μια έκτακτη εισφορά με ισχύ από τον Οκτώβριο μέχρι τον Μάρτιο του 2024.

Ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας αρμόδιος για ζητήματα Ενέργειας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, ότι κάθε νοικοκυριό θα αναγκαστεί από τον ερχόμενο Οκτώβριο να πληρώσει επιπλέον στις ήδη αυξημένες τιμές από 1,5 και μέχρι 5 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Με δεδομένο ότι μια τετραμελής οικογένεια καταναλώνει περίπου 20.000 κιλοβατώρες το χρόνο το κόστος θα φθάσει, σύμφωνα με πρώτους υπολογισμούς, από τα 500 μέχρι και τα 1.000 ευρώ, αναφέρει η Deutsche Welle.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock