ΕνημέρωσηΠολιτική

Ενεργειακή κρίση: Κερδίζει πόντους η πρόταση Μητσοτάκη – Μάχη Βορρά και Νότου

Στον αστερισμό της κομβικής Συνόδου Κορυφής περνά σταδιακά η Αθήνα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ανοίγει εντός της ημέρας κύκλο προπαρασκευαστικών συνομιλιών με υψηλόβαθμους παράγοντες της Ε.Ε. Για την ελληνική αποστολή πάντως τα πρόδρομα σημάδια, ενόψει του κρίσιμου ραντεβού των «27», θεωρούνται αρκούντως ενθαρρυντικά.

Συγκλίνουσες πληροφορίες θέλουν το σχέδιο έξι σημείων, που έχει καταθέσει ο πρωθυπουργός, στην προμετωπίδα του οποίου βρίσκεται η επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του φυσικού αερίου, να αποτελεί μια ισχυρή υποψηφιότητα, σε ότι αφορά στα μέτρα που θα υιοθετήσει η Κομισιόν για την αναχαίτιση της ενεργειακής κρίσης. Οι ίδιες πληροφορίες, μάλιστα, θέλουν την πρόταση Μητσοτάκη, να εντάσσεται εκτός απροόπτου, στον τελικό κατάλογο των ευρωπαϊκών παρεμβάσεων.

Προς αυτήν την κατεύθυνση λειτουργεί το κλίμα που διαμορφώνεται υπέρ του ελληνικού σχεδίου στους κόλπους της Ε.Ε. Από τη μια η απήχηση του διευρύνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα αποκτώντας μάλιστα γεωμετρικά χαρακτηριστικά. Από την άλλη δε, η τάση υποστήριξης της ελληνικής πρότασης ενισχύεται και από την κατάρριψη των γερμανικών ισχυρισμών περί του παροδικού χαρακτήρα του φαινομένου.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock