ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΝΦΙΑ 2022: Ποιοι απαλλάσσονται από την καταβολή του έξτρα φόρου

Μεγάλες και άδικες επιβαρύνσεις για ιδιοκτήτες οικοπέδων με μικρά ποσοστά συνιδιοκτησίας διαγράφει το υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία στη Βουλή, με την οποία τους απαλλάσσονται από την καταβολή του έξτρα φόρου που επιβάλλεται σε περίπτωση που η αξία του ακινήτου ξεπερνά τις 400.000 ευρώ.

Πρόκειται για περίπου 13.000 ιδιοκτήτες οικοπέδων με συνολικά 19.500 εμπράγματα δικαιώματα οι οποίοι έχουν ποσοστό συνιδιοκτησίας σε οικόπεδο χαμηλότερο του 5% που όμως με βάση το σύστημα υπολογισμού του φόρου «φούσκωνε» το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ καθώς συνυπολογίζονταν στην αξία του ακινήτου με αποτέλεσμα να χρεώνονται με πρόσθετο φόρο.

Ειδικότερα η τροπολογία προβλέπει ότι απαλλάσσονται από τον πρόσθετο φόρο με συντελεστές 0,20% – 1% για αξία ακινήτου άνω των 400.000 ευρώ όσοι έχουν δικαίωμα σε οικόπεδο με ή χωρίς κτίσμα, και το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί του συγκεκριμένου οικοπέδου δεν υπερβαίνει το 5%.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger