ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΝΦΙΑ: Ποιους αφορά η νέα μείωση του φόρου

H νέα -μεσοσταθμική- μείωση κατά 13% θα προκύψει από τις αλλαγές στη νομοθεσία για τον υπολογισμό του φόρου, τις οποίες προβλέπει σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Οι βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου αυτού παρουσιάστηκαν από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι συνολικά οι Ελληνες ιδιοκτήτες θα καταβάλουν κάτι παραπάνω από 30% λιγότερο φόρο για τα ακίνητά τους σε σχέση με αυτό το οποίο πλήρωναν το 2019. Μεγαλύτερη θα είναι η ελάφρυνση για όσους κατοικούν σε ζώνες χαμηλής και μέσης τιμής. Μικρή αύξηση θα βαραίνει μόνο μία μικρή μειοψηφία ιδιοκτητών σε περιοχές υψηλής αξίας. Διορθώνονται με αυτό τον τρόπο αδικίες του παρελθόντος».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger