ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΝΦΙΑ: Τι πρέπει να διορθώσετε στο Ε9 για επιπλέον μείωση φόρου

Περισσότερο σημαντική από άλλες χρονιές είναι η ανάγκη υποβολής ή και διόρθωσης της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (δηλαδή του γνωστού Ε9), καθώς αυτή τη φορά η διόρθωση του Ε9 μπορεί να φέρει επιπλέον μείωση του ΕΝΦΙΑ η οποία θα «αθροιστεί με μείωση κατά 13% που εξασφαλίζει ο αναμορφωμένος ΕΝΦΙΑ που εφαρμόζεται από φέτος».

Η προθεσμία για τη δήλωση νεοαποκτηθέντων ακινήτων είναι τυποποιημένη και τρέχει από την επόμενη ημέρα υπογραφής του συμβολαίου μέχρι και τις 31 Μαΐου του επόμενου χρόνου.

Οι περίπου 20.000 υποψήφιοι ιδιοκτήτες των οποίων οι συναλλαγές σε ακίνητα βρίσκονται σε εκκρεμότητα από τα τέλη του 2021 και έχουν πάρει παράταση μέχρι και τον Μάρτιο έχουν ένα λόγο παραπάνω να ανανεώσουν το έντυπο περιουσιακής κατάστασης (Ε9), αφού μαζί με το κέρδος της μεταβίβασης με τις παλιές -κατά τεκμήριο χαμηλότερες αντικειμενικές τιμές– θα έχουν να επωφεληθούν και από τη μείωση του νέου ΕΝΦΙΑ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock