ΕνημέρωσηΟικονομία

ΕΝΦΙΑ: Τροποποιήσεις έως το τέλος του μήνα για την αποφυγή έξτρα χρεώσεων

Σε διορθώσεις σε λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία της ακίνητης περιουσίας τους θα πρέπει να προχωρήσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022 οι φορολογούμενοι πριν έρθει ο λογαριασμός για τον εφετινό ΕΝΦΙΑ προκειμένου να αποφύγουν έξτρα χρεώσεις. 

Επίσης όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν ακίνητα με αγορά, γονική παροχή, δωρεά ή κληρονομιά ή πούλησαν ή μεταβίβασαν κατοικίες ή οικόπεδα ή επαγγελματικά ακίνητα εντός του 2021 θα πρέπει να σπεύσουν έως το τέλος του μήνα να δηλώσουν τις μεταβολές αυτές στο έντυπο Ε9 στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ myAADE.

Την 1η Απριλίου 2022 η πλατφόρμα θα κλείσει για να ξεκινήσει η ΑΑΔΕ τη διαδικασία εκκαθάρισης του νέου ΕΝΦΙΑ. Mε διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον νέο ΕΝΦΙΑ έχει αλλάξει ο χρόνος υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9). Συγκεκριμένα, από φέτος η καταληκτική ημερομηνία για την υποχρέωση υποβολής Δήλωσης Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) είναι η 31η Μαρτίου εκάστου έτους, αντί για την 31η Μαΐου που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock