Κόσμος

Επικεφαλής ΠΟΥ: Πολύ σοβαρή κρίση ο long Covid – Άμεση δράση για τις καταστροφικές συνέπειες

Ο long Covid «καταστρέφει» τις ζωές δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων και προκαλεί όλεθρο στα υγειονομικά συστήματα και τις οικονομίες αναφέρει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΠΟΥ Tέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους και ζητά άμεση δράση για την αντιμετώπιση των «καταστροφικών» συνεπειών της «πολύ σοβαρής κρίσης».

Ο Covid έχει σκοτώσει σχεδόν 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους, και έχει μολύνει περισσότερα από 600 εκατομμύρια. Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το 10% έως το 20% των επιζώντων έχουν μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα συμπτώματα όπως κόπωση, δύσπνοια και γνωστική δυσλειτουργία. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από την πάθηση.

Με την απουσία αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης, ο μακροχρόνιος Covid ανατρέπει τις ζωές των ανθρώπων και πολλοί αντιμετωπίζουν «συχνά μακροχρόνιες» και «απογοητευτικές» αναμονές για υποστήριξη ή καθοδήγηση, είπε ο Γκεμπρεγέσους. Ο μεγάλος αριθμός εκείνων που πλήττονται σκληρά από long Covid έχει επίσης επικίνδυνο αντίκτυπο στα συστήματα υγείας και τις οικονομίες που ακόμα ταλαιπωρούνται από κύματα λοιμώξεων.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock