ΕνημέρωσηΟικονομία

Επιστολή ΠΟΜΙΔΑ στον πρωθυπουργό: Κίνητρα για την προσφορά σπιτιών προς χρήση κύριας κατοικίας

Tις προτάσεις της για τη δημιουργία κινήτρων αύξησης της προσφοράς εκμισθούμενης κατοικίας διατυπώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ενόψει των ανακοινώσεων μέτρων σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, στην επερχόμενη ΔΕΘ.

Στην επιστολή της η ΠΟΜΙΔΑ επισημαίνει ότι «μια επιτυχημένη παρέμβαση του Κράτους για την ανακαίνιση και προσφορά προς τους ενοικιαστές, κατοικιών για χρήση κύριας κατοικίας, θα πρέπει να περιλαμβάνει σοβαρά κίνητρα ώστε να αυξηθούν οι εκμισθωτές, βελτιώνοντας το πλαίσιο λειτουργίας του ιδιωτικού τομέα, και τα διαθέσιμα σπίτια στην αγορά, βοηθώντας ουσιαστικά την ενεργειακή και λειτουργική αναβάθμιση των υπαρχουσών κατοικιών που σταδιακά έχουν τεθεί εκτός αγοράς από αδυναμία των ιδιοκτητών τους να τις ανακαινίσουν.

Κάθε άλλο «ενοικιοστασιακού τύπου» μέτρο θα μας οδηγήσει 50 χρόνια πίσω, με πρώτο θύμα του τους ίδιους τους ενοικιαστές, και ιδιαίτερα τη νέα γενιά τους» τονίζει.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock