ΕνημέρωσηΟικονομία

Επιστροφή ΦΠΑ με αυτοματοποιημένη αξιολόγηση – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τη διαδικασία για την αυτοματοποιημένη αξιολόγηση των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ για τις δαπάνες που πραγματοποιούν στην Ελλάδα επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε άλλο κράτος- μέλος, προσδιορίζει απόφαση του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή.

Η απόφαση Πιτσιλή αναφέρει πως για τις εκκρεμείς αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ για τις δαπάνες που πραγματοποιούν στην Ελλάδα επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε άλλο κράτος- μέλος, και για όλες τις νέες αιτήσεις, θα διενεργείται αυτόματη αξιολόγηση τους με την εφαρμογή κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου (Risk Analysis).

Η διαδικασία της αυτοματοποιημένης αξιολόγησης των αιτήσεων θα διενεργείται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος «Επιστροφές ΦΠΑ σε μη Εγκατεστημένους (VAT Refunds)» αυτόματα την πρώτη εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα και περιλαμβάνει τις εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν παραληφθεί μέχρι την ημέρα αυτή. Εξαιρετικά, στην περίπτωση τεχνικής αδυναμίας του συστήματος η διαδικασία του προηγούμενου εδαφίου θα εκκινεί μετά την αποκατάσταση της τεχνικής αδυναμίας του συστήματος και περιλαμβάνει τις εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν παραληφθεί μέχρι την ημέρα αυτή.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock