ΕνημέρωσηΟικονομία

Επιτόκια: Τι φέρνει η νέα αύξηση για δανειολήπτες, καταθέτες και επιχειρήσεις

Αντιμέτωποι με ακόμα μία αύξηση των επιτοκίων, τη δεύτερη μετά τον Ιούλιο, που αυτή τη φορά μπορεί να είναι της τάξης και των 75 μονάδων βάσης θα βρεθούν οι δανειολήπτες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην συνεδρίασή της στις 8 Σεπτεμβρίου θα ανακοινώσει τα νέα δεδομένα, τα οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σύνολο της οικονομίας. Προκειμένου να ανασχέσει τον πληθωρισμό που μαστίζει την Ευρωζώνη αλλά και να επιτρέψει στο ευρώ να ανακτήσει κάποιο από το χαμένο έδαφος έναντι του δολαρίου, η ΕΚΤ υιοθετεί πλέον μια πιο σκληρή γραμμή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δανειολήπτες.

Μάλιστα, πλέον η εκτίμηση που υπάρχει εντός των κύκλων της ΕΚΤ είναι πως ο κύκλος των αυξήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί όταν το βασικό επιτόκιο του ευρώ διαμορφωθεί πέριξ του 1,5%, γεγονός που σημαίνει ότι έπεται τουλάχιστον μία ακόμη αύξηση, είτε στο τέλος του 2022 είτε το αργότερο στις αρχές του 2023.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock