ΕνημέρωσηΟικονομία

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Επικαιροποιήθηκε η διαδικασία διευθέτησης διαφορών

Στην επικαιροποίηση και συμπλήρωση των όρων και προϋποθέσεων της απαλλαγής ή μείωσης των προστίμων που επιβάλλονται σε βάρος επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που συμβάλλουν στη διερεύνηση οριζόντιων συμπράξεων καθώς και της διεξαγωγής της Διαδικασίας Διευθέτησης Διαφορών, προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι αλλαγές αυτές, όπως επισημαίνεται αποσκοπούν στο να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα και ο αποτρεπτικός χαρακτήρας της δράσης της Επιτροπής, ενισχύοντας συγχρόνως, το ενδιαφέρον των πολιτών και των επιχειρήσεων για την αποτελεσματική και έγκαιρη τιμωρία των παραβατών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται, η διάταξη του ν. 3959/2011 προ της τροποποίησής του με τον ν. 4886/2022 και το πρόγραμμα επιείκειας, όπως προβλεπόταν στην απόφαση 526/VI/2011 της ΕΑ, καταλαμβάνει ήδη οριζόντιες συμπράξεις κατά παράβαση του άρθρου 1 του ν. 3959/2011 ή του άρθρου 101 της ΣΛΕΕ, «καρτελικής» φύσης, καθώς και φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν εμπλακεί σε συμπράξεις καρτέλ και στα οποία μπορούν να επιβληθούν πρόστιμα.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock