ΕνημέρωσηΠολιτική

Επίτροπος Φερέιρα σε Σπυράκη: Το 2023 θα ολοκληρωθεί το Εθνικό Κτηματολόγιο

Εντός του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως το Εθνικό Κτηματολόγιο στην Ελλάδα, το οποίο και έχει καταγράψει σημαντική πρόοδο, όπως τόνισε η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ-ΕΛΚ, Μαρίας Σπυράκη.

Σύμφωνα με την Επίτροπο, το συνολικό ποσό ολοκλήρωσης της κτηματογράφησης ανέρχεται στο 70% και έχουν συσταθεί 47 κτηματολογικά γραφεία και υποκαταστήματα, από τα 92 που είναι προγραμματισμένα, αντικαθιστώντας τα παλαιά υποθηκοφυλακεία.

Η κ. Φερέιρα επισήμανε μάλιστα ότι το πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» για την περίοδο 2014-2020 συγχρηματοδοτεί το Εθνικό Κτηματολόγιο με συνεισφορά της ΕΕ ύψους 83,7 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, κατέστησε σαφές ότι η πρόσληψη προσωπικού και οι εσωτερικές οργανωτικές ρυθμίσεις αποτελούν αρμοδιότητα των εθνικών αρχών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock