ΕνημέρωσηΟικονομία

Έρχονται 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο – Πού βρίσκονται οι θέσεις

Συνολικά 17.942 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο το 2023 ενέκρινε χθες Τρίτη 27/9 το υπουργικό συμβούλιο, ακολουθώντας το μοντέλο 1:1 το οποίο σημαίνει πως για τις προσλήψεις τηρείται ο δεσμευτικός κανόνας μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, που υπάρχει στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Σημειώθηκε πως σχεδόν η μία στις δύο θέσεις των εγκεκριμένων μόνιμων προσλήψεων του επόμενου έτους απαιτούν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ, καθώς δίνεται έμφαση στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Ειδικότερα, οι 5.495 θέσεις ή το 31% – και το μεγαλύτερο ποσοστό του συνόλου είναι κατηγορίας ΠΕ (Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση), οι 2.888 είναι κατηγορίας ΤΕ (Τεχνολογική Εκπαίδευση), οι 4.881 είναι στην κατηγορία ΔΕ (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), οι 735 θέσεις είναι κατηγορίας ΥΕ (Υποχρεωτική Εκπαίδευση), ενώ οι υπόλοιπες θέσεις είναι για ειδικές κατηγορίες.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock