ΕνημέρωσηΟικονομία

Έρχονται δύο νέα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας τον Απρίλιο

Δύο νέα προγράμματα επιτάχυνσης του πράσινου μετασχηματισμού της οικονομίας έρχονται τον Απρίλιο, σε συνέχεια των προγραμμάτων που έκαναν «πρεμιέρα» τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μετά τα «Φωτοβολταϊκά στη στέγη» και το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα», τον επόμενο μήνα ξεκινούν δύο ακόμα ενεργειακά προγράμματα, το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» και το νέο «Εξοικονομώ 2023».

Στις ανακοινώσεις του υπουργείο ο Κώστας Σκρέκας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Τον επόμενο μήνα, εκκινούμε δύο ακόμα προγράμματα ενεργειακής εξοικονόμησης γιατί είναι αυτονόητο πως η πιο φθηνή και καθαρή ενέργεια είναι αυτή που εξοικονομούμε και δεν καταναλώνουμε: το «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» και το νέο «Εξοικονομώ 2023».

Η Κυβέρνηση μας, εγγυάται ότι θα στηρίζει αδιάλειπτα τους πολίτες όσο χρειαστεί, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτή την πρωτόγνωρη ενεργειακή κρίση».

«Θέλω να τονίσω αυτό που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επαναλάβει πολλές φορές: Η μόνη λύση για τη μόνιμη μείωση του κόστους ενέργειας είναι η πράσινη μετάβαση. Μόνο έτσι θα επιτύχουμε προσιτές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για όλους.»

Υπενθυμίζεται πως:

  1. Από το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», ύψους 100 εκατ. ευρώ, θα επωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά. Ενώ, υπολογίζεται ότι η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού θα μειωθεί κατά περίπου 65%. (Δείτε περισσότερα με ένα κλικ εδώ).
  2. Από το πρόγραμμα «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη», ύψους 200 εκατ. ευρώ, με σημαντικές επιδοτήσεις, ωφελούνται έως 75% για νοικοκυριά και 60% αγρότες. Με αυτό το πρόγραμμα η εξοικονόμηση στους λογαριασμούς ενέργειας μπορεί να φτάσει και τα 3.000 ευρώ ετησίως. (Δείτε με ένα κλικ εδώ τους δικαιούχους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προγράμματος)

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock