ΕνημέρωσηΟικονομία

Έρευνα και Ανάπτυξη: Επιταχύνεται και απλοποιείται η διαδικασία πιστοποίησης δαπανών

Σε σημαντικές αλλαγές με στόχο την επιτάχυνση και απλοποίηση της διαδικασίας πιστοποίησης δαπανών Έρευνας & Ανάπτυξης προχώρησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, με το ν. 4965/2022 (Α’ 162), Άρθρο 12, με το οποίο τροποποιήθηκε το προηγούμενο Άρθρο 22 Α του ν. 4172/2013 (Α 167’), καθίσταται υποχρεωτική η υποβολή έκθεσης ελέγχου από ορκωτό ελεγκτή – λογιστή ή ελεγκτική εταιρεία για αιτούμενο ύψος δαπανών επιστημονικής και τεχνολογικής έρευνας από μια επιχείρηση άνω του ποσού των 60.000 ευρώ.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, αποσυμφορείται το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας και επιταχύνεται η διαδικασία ελέγχου των σχετικών αιτημάτων προκειμένου αυτές να αποστέλλονται στις δικαιούχες επιχειρήσεις και στις αρμόδιες φορολογικές αρχές εντός διαστήματος 6 μηνών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock