Κόσμος

Έρευνα: Οι άνδρες παίρνουν μεγαλύτερα οικονομικά ρίσκα αν τους βρουν καλά πράγματα σε καφέ ή χαρτιά

Υπάρχει η αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στις προλήψεις από ό,τι οι άνδρες, όμως μία νέα επιστημονική έρευνα δείχνει ότι αυτό δεν ισχύει κατ’ ανάγκη.

Οι άνδρες που τους έχουν γίνει θετικές προβλέψεις από κάποια μαντική διαδικασία είναι στη συνέχεια πιο πρόθυμοι, σε σχέση με τις γυναίκες, να πάρουν οικονομικό ρίσκο στον χρηματοοικονομικό τομέα (π.χ. στο καζίνο ή στο Χρηματιστήριο).

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρα Σιαογιούε Ταν του ολλανδικού Πανεπιστημίου Έρασμος στο Ρότερνταμ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, πραγματοποίησαν πειράματα, δείχνοντας ότι οι άνδρες που σε κάποια μαντεία μαθαίνουν ότι προμηνύονται γι’ αυτούς καλά πράγματα (αντί για κακά ή ουδέτερα), τείνουν μετά να γίνουν πιο ριψοκίνδυνοι στις επενδυτικές και γενικότερα στις οικονομικές αποφάσεις τους, σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι οι γυναίκες που μαθαίνουν ότι η τύχη τούς επιφυλάσσει εξίσου ωραίο μέλλον.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock