ΕνημέρωσηΠολιτική

Εθνικό Σχέδιο για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια – 50.000 επεισόδια ετησίως

Με στόχο να μειωθούν σε σημαντικό βαθμό, οι απώλειες και η αναπηρία από τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση των Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων (ΑΕΕ).

Το Εθνικό Σχέδιο θα υλοποιείται σε εξειδικευμένα κέντρα σε όλη τη χώρα, με διαδικασίες που εξασφαλίζουν την αντιμετώπιση των ασθενών μέσα σε λίγες ώρες από την εκδήλωση του επεισοδίου.

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο, περίπου 50.000 άνθρωποι εκδηλώνουν αγγειακό εγκεφαλικό στην Ελλάδα, ενώ τα Αγγειακά, αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στη χώρα μας και την κυριότερη αιτία αναπηρίας διεθνώς.

Η λειτουργία Κέντρων Εγκεφαλικών ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία του Καθηγητή Νευρολογίας του ΕΚΠΑ κ. Γιώργου Τσιβγούλη και συμμετείχαν τα μέλη των τριών συμβουλευτικών επιτροπών για τα ΑΕΕ του υπουργείου Υγείας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger