ΕνημέρωσηΟικονομία

Eurogroup: Στο επίκεντρο η ενεργειακή κρίση, ο πληθωρισμός και το ψηφιακό ευρώ

Στις Βρυξέλλες και στο Eurogroup «μετακομίζουν» σήμερα οι ανησυχίες για τις εξελίξεις γύρω από την ακρίβεια, με τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης να βάζουν στο μικροσκόπιο μεταξύ άλλων τα νέα δεδομένα που φέρνουν ο πληθωρισμός και οι τιμές ενέργειας.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μεταβαίνει σήμερα στην πρωτεύουσα του Βελγίου για τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin. Κατά τη συνεδρίαση των υπουργών της ευρωζώνης θα συζητηθούν οι μακροοικονομικές προοπτικές στην ευρωζώνη, εν μέσω ενεργειακής κρίσης, οι στόχοι πολιτικής και οι χρήσεις του ψηφιακού ευρώ, αλλά και η επανεξέταση της οικονομικής διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, οι υπουργοί θα συζητήσουν πώς μπορεί το Eurogroup να χειριστεί την εν λόγω επανεξέταση και να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στον συντονισμό των δημοσιονομικών και οικονομικών πολιτικών και τις προκλήσεις για την Οικονομική και Νομισματική Ενωση (ΟΝΕ) μετά την πανδημία COVID-19.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock