ΕνημέρωσηΟικονομία

Eurogroup: Στο «μικροσκόπιο» οι οικονομικές συνέπειες από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η οικονομική κατάσταση που προκύπτει μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι βασικές μακροοικονομικές εξελίξεις που επηρεάζουν το δημοσιονομικό σχεδιασμό για το 2023 είναι το βασικό θέμα συζήτησης του Eurogroup που ξεκινάει σήμερα στις 16:00, στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν τη μακροοικονομική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από μια συνεχή άνοδο του πληθωρισμού, λόγω της αύξησης των τιμών της ενέργειας και από τα υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας που προκαλεί η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, ο κίνδυνος του «στασιμοπληθωρισμού» δεν υπάρχει, κυρίως επειδή η ευρωπαϊκή οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται αν και με βραδύτερο ρυθμό. Την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό οι υπουργοί Οικονομικών να αναπροσαρμόσουν και να σχεδιάσουν τη δημοσιονομική πολιτική για το 2023, κυρίως μετά τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τις επιπτώσεις των κυρώσεων κατά της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή οικονομία, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock