ΕνημέρωσηΟικονομία

Eurogroup: Στόχος η μείωση του πληθωρισμού και η επιτάχυνση της εξοικονόμησης ενέργειας

Τα επόμενα βήματα για τη δημοσιονομική πολιτική, βασιζόμενη στη δήλωσή του του Ιουλίου για δημοσιονομική καθοδήγηση για το 2023, βρέθηκαν στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, η κύρια εστίαση είναι η προστασία και η στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενώ για το κρίσιμο ζήτημα του πλαφόν στις τιμές του φυσικού αερίου, παραπέμπουν την απόφαση στη Σύνοδο των αρχηγών κρατών της Παρασκευής.

Πιο αναλυτικά η δήλωση του σημερινού Eurogroup:

«Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, η οικονομία της ζώνης του ευρώ χαρακτηρίστηκε από μεγάλες διακυμάνσεις στην οικονομική δραστηριότητα. Ο ρωσικός επιθετικός πόλεμος στην Ουκρανία έφερε νέες αναταραχές στο προσκήνιο και ώθησε τον ήδη αυξανόμενο παγκόσμιο πληθωρισμό σε υψηλά πολλών δεκαετιών. Πρόσφατες προβλέψεις και δείκτες ερευνών υποδεικνύουν επιδείνωση της βραχυπρόθεσμης προοπτικής για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό με περαιτέρω διαταραχές στον εφοδιασμό με φυσικό αέριο. Από την άλλη πλευρά, το πρώτο εξάμηνο του έτους, η οικονομική ανάπτυξη ήταν υψηλότερη από την αναμενόμενη και οι αγορές εργασίας φαίνεται να αποτελούν πηγή ανθεκτικότητας στο μέλλον, ενώ το RRF συνεχίζει να υποστηρίζει μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock