ΕνημέρωσηΟικονομία

Eurostat – Ελλάδα: Δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό πληθωρισμού στην Ευρωζώνη για τον Σεπτέμβριο

Το ποσοστό για την Ελλάδα είναι 2,4%, από 3,5% τον Αύγουστο, ενώ η πρωτιά ανήκει στο Βέλγιο (0,7%). Μετά από την Ελλάδα ακολουθούν η Φινλανδία (3%) και η Ισπανία (3,2%), ενώ η Ολλανδία καταγράφει αρνητικό πληθωρισμό (-0,3%).

Το Σεπτέμβριο το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην Ευρωζώνη καταγράφουν η Σλοβακία (8,9%), η Κροατία (7,3%) και η Σλοβενία (7,1%).

Στη Γερμανία ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 4,3% από 6,4% τον Αύγουστο και στη Γαλλία ο πληθωρισμός υποχώρησε ελαφρώς στο 5,6% από 5,7% τον Αύγουστο.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να είναι 4,3% τον Σεπτέμβριο του 2023, από 5,2% τον Αύγουστο σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Eurostat.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, τα τρόφιμα, το αλκοόλ και ο καπνός αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Σεπτέμβριο (8,8%, έναντι 9,7% τον Αύγουστο), ακολουθούμενες από τις υπηρεσίες (4,7%, έναντι 5,5% τον Αύγουστο ), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (4,2%, έναντι 4,7% τον Αύγουστο) και την ενέργεια (-4,7%, έναντι -3,3% τον Αύγουστο).

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock