ΕνημέρωσηΟικονομία

Eurostat: Στο 2,1% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο

Με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανάπτυξη στην Ελλάδα συμφωνεί η Eurostat, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, στο 2,1% διαμορφώθηκε η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2023, σε ετήσια βάση.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023, το ΑΕΠ της Ελλάδας αυξήθηκε κατά 2,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, ενώ σε τριμηνιαία βάση (ήτοι σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2022) το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε κατά 0,1%.

Σε ετήσια βάση, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 9η θέση με τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για την Ευρωζώνη

Σε επίπεδο Ευρώπης, η Eurostat αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της, καθώς το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 1% το α’ τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, μετά από ανάπτυξη 1,7% στην ΕΕ και 1,8% στην Ευρωζώνη, το προηγούμενο τρίμηνο.

Στις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της, η Eurostat υπολόγιζε την ανάπτυξη της Ευρωζώνης στο 1,3% για το πρώτο τρίμηνο του έτους. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, το εποχικά προσαρμοσμένο ΑΕΠ της Ευρωζώνης, όπως και της ΕΕ, συρρικνώθηκε κατά 0,1%.

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock