ΕνημέρωσηΟικονομία

Εξανεμίζονται ρωσικές τραπεζικές καταθέσεις 1 τρισ. δολαρίων

Υπό ισχυρή πίεση βρίσκονται οι καταθέσεις των ρωσικών επιχειρήσεων και νοικοκυριών, καθώς μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις αυστηρές κυρώσεις της Δύσης, οι αποταμιεύσεις των Ρώσων υφίστανται διπλή πίεση.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2021 οι συνολικές καταθέσεις στο ρωσικό τραπεζικό σύστημα ανέρχονταν λίγο πάνω από 1 τρισ. δολάρια. Ωστόσο, σήμερα η αξία αυτών των καταθέσεων έχει ήδη υποχωρήσει δραματικά αφενός λόγω της σωρευτικής υποτίμησης του ρουβλίου τις τελευταίες εβδομάδες, αφετέρου λόγω του bank run που είναι σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Σήμερα το ρούβλι έχει βρεθεί να διαπραγματεύεται στα 119 ρούβλια έναντι του δολαρίου όταν ακριβώς πριν ένα έτος ήταν στο 75 ρούβλια ανά δολάριο. Την ίδια στιγμή, λόγω των ανησυχιών ότι ακόμη και μέσα στη Ρωσία οι τραπεζικές συναλλαγές θα είναι αδύνατο να εκκαθαριστούν και να ολοκληρωθούν λόγω των περιορισμών που σχετίζονται με τον αποκλεισμό της χώρας από το σύστημα Swift, οι Ρώσοι καταθέτες προχωρούν σε μαζικές αναλήψεις μετρητών.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger