Επικαιρότητα

Εξελίξεις στο Αιγαίο! Για πρώτη φορά η Τουρκία είπε πως θα ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΣΥΝΟΡΑ!!! Η κυβέρνηση ΑΠΤΟΗΤΗ φέρνει ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ

Τι ειπώθηκε πριν από λίγο από την Άγκυρα…

 

Ένα επίπεδο παραπέρα πήγαν οι προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε σχέση με το Αιγαίο!

Την ώρα λοιπόν που η Ελλάδα συνάπτει συμφωνίες με Πακιστάν (το οποίο δίνει πιλότους στην Τουρκία κατά της Ελλάδας) και Μπαγκλαντές, προκειμένου να κατακλύζουν την χώρα χιλιάδες αλλοδαποί κάθε χρόνο και να πλαισιώσουν όσους ήδη υπάρχουν εντός των τειχών, η Άγκυρα έθεσε σήμερα για πρώτη φορά ΘΕΜΑ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!!!

Συγκεκριμένα, ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως αν η Ελλάδα δεν αποστρατικοποιήσει νησιά του Αιγαίου, τότε η Άγκυρα θα ανοίξει επίσημη συζήτηση, προκειμένου να δηλώσει πως ΔΕΝ έχουν ελληνική κυριαρχία!

«Στείλαμε δύο επιστολές στον ΟΗΕ. Τις στείλαμε, γιατί η Ελλάδα παραβίασε το καθεστώς αυτών των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών. Τα νησιά αυτά δόθηκαν στην Ελλάδα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων με τον όρο του αφοπλισμού. Στις επιστολές μας προς τον ΟΗΕ, η Ελλάδα παραβιάζει τις εδώ συμφωνίες. Εάν η Ελλάδα δεν το σταματήσει αυτό, τότε τίθεται θέμα αμφισβήτησης της κυριαρχίας αυτών των νησιών. Επειδή παραβιάζετε τον όρο. Εάν χρειαστεί, θα κάνουμε τις τελευταίες μας προειδοποιήσεις κι έπειτα θα ξεκινήσει η αμφισβήτηση. Η Ελλάδα ουσιαστικά δέχεται… Τί λένε; Ότι αισθάνονται απειλή από την Τουρκία και άρα γι’ αυτό τον παραβιάζουν τον όρο. Θα αποτρέψετε την απειλή με λίγους στρατιώτες και λίγα όπλα που τοποθετείτε στο νησί; Δεν λένε την αλήθεια. Πάντα λένε ψέματα σε ανθρωπιστικά θέματα. Αν υπάρχει απειλή είναι από εκείνους. Δεν πρόκειται αυτό να το αφήσουμε έτσι. Υπάρχουν πλευρές σε αυτές τις συμφωνίες, τη Συμφωνία της Λωζάνης, του Παρισιού. Φυσικά, θα ξεκινήσουμε συζήτηση σε διεθνές επίπεδο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger