Επικαιρότητα

Εξετάσεις αξονικής τομογραφίας με μειωμένη δόση ακτινοβολίας: Mάθετε πού και πώς γίνονται

Τι είναι το Dose Excellence στην Αξονική Τομογραφία – Τα οφέλη για τους ασθενείς

Μία από τις πιο χρήσιμες εξετάσεις για τον γιατρό και τον ασθενή παραμένει έως σήμερα, 40 χρόνια μετά την εφεύρεσή της, η Αξονική Τομογραφία. Σήμερα, μάλιστα, μπορεί να διενεργείται με τη μικρότερη δυνατή ακτινοβολία, χάρη στο πρόγραμμα βελτιστοποίησης της δόσης ακτινοβολίας Dose Excellence, που εφαρμόζεται αποκλειστικά στα διαγνωστικά κέντρα Affidea.

Η Αξονική Τομογραφία (ΑΤ) συγκαταλέγεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων ιατρικών εξελίξεων των τελευταίων 40 ετών και μάλιστα έχει αποφέρει το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής στους εφευρέτες της, το 1979. Σήμερα, θεωρείται μία εξαιρετικά αξιόπιστη διαγνωστική τεχνική, η οποία με τη χρήση Ακτινών Χ παράγει ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες. Ο ακτινολόγος αποκτά με αυτόν τον τρόπο οπτική πρόσβαση στις ανατομικές δομές του ανθρώπινου σώματος και είναι σε θέση να διαγνώσει ποικίλες ιατρικές παθήσεις που μπορεί να αφορούν σε εσωτερικά τραύματα, φλεγμονές, αγγειακές αλλοιώσεις ή όγκους.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock