ΕνημέρωσηΟικονομία

Έξοδος από την εποπτεία – Τζεντιλόνι: «Χάρη στις θυσίες η Ελλάδα κλείνει ένα δύσκολο κεφάλαιο»

Η Ελλάδα «κλείνει σήμερα ένα δύσκολο κεφάλαιο στη μακρόχρονη και περήφανη ιστορία της», δήλωσε το Σάββατο ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι ανακοινώνοντας την έξοδο της χώρας μας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

Όπως είπε το δύσκολο αυτό κεφάλαιο, έκλεισε «χάρη στις θυσίες και την αντοχή του λαού της και την αποφασιστικότητα των αρχών».

«Η χώρα εξέρχεται από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας, μετά από τέσσερα χρόνια, έχοντας εκπληρώσει με επιτυχία το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών της δεσμεύσεων που ανέλαβε στο Eurogroup. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει ουσιαστικά βασικές μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και των δημόσιων οικονομικών της. Τα επιτεύγματά της είναι ακόμη πιο αξιέπαινα, δεδομένου ότι αυτή η περίοδος σημαδεύτηκε από δύο σοβαρά εξωτερικά σοκ: την πανδημία COVID-19 και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία», αναφέρει στη δήλωσή του ο Επίτροπος Οικονομίας.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock