Επικαιρότητα

Έξοδος κινδύνου του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι οδηγεί σε κατάστημα εστίασης Τα τραπεζοκαθίσματα βρίσκονται κοντά στην έξοδο κινδύνου

Έξοδος κινδύνου στη στάση Μοναστηράκι του ΗΣΑΠ οδηγεί σε κατάστημα εστίασης επί της οδού Αδριανού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, μία από τις εξόδους κινδύνου του σταθμού οδηγεί στον πεζόδρομο της Αδριανού, όπου υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα καταστήματος εστίασης….

 

Πριν την πόρτα υπάρχει οριοθέτηση, όπου δεν υπάρχουν τοποθετημένα τραπεζοκαθίσματα, αλλά βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.

Η είδηση έρχεται σε συνέχεια των ανακοινώσεων μεταξύ της ΣΤΑ.ΣΥ. και των εργαζομένων για την πυρασφάλεια και τον εξαερισμό στον σταθμό Ομόνοιας.

Ο πρόεδρος Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ. για τη γραμμή του ΗΣΑΠ, Πάνος Κοντογιάννης, είχε δηλώσει πως τα τελευταία 8 χρόνια δεν λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού στον σταθμό Ομόνοιας. Πρόκειται για κενό ασφαλείας που εντοπίστηκε πρώτη φορά το 2015 και 8 χρόνια μετά παραμένει άλυτο, σύμφωνα με τις καταγγελίες.

Την ίδια στιγμή, καταγγελία εργαζομένου από το 2018, για τη μη λειτουργία του εξαερισμού στο τμήμα της σήραγγας Μοναστηράκι – Ομόνοια, οδήγησε τον Μάρτιο του 2018 τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών να ορίσει, στο πλαίσιο επείγουσας παραγγελίας, δύο πραγματογνώμονες για να διερευνηθεί κατά πόσο τηρούνται όσα προβλέπει ο νόμο.

Η ΣΤΑ.ΣΥ. απαντώντας στις καταγγελίες των εργαζομένων επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως σε ολόκληρο το μήκος της σήραγγας, καθώς και στους σταθμούς είναι εγκατεστημένο και λειτουργεί πυροσβεστικό δίκτυο εφοδιασμένο με σύστημα πυρανίχνευσης, καθώς και είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν αυτόματα συστήματα αερισμού, αλλά και επαρκής φωτισμός κατά μήκος του υπόγειου τμήματος

πηγη

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock