Κόσμος

Εύα Καϊλή: «Ζήτησε προνόμια που δεν απέκτησε» – «Καταπέλτης» ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας

Τη δική του απάντηση έδωσε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας, Φρεντερίκ Βαν Λε, σχετικά με τα όσα δήλωσε η Εύα Καϊλή περί κακομεταχείρισης μέσα στη φυλακή. 

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας ρωτήθηκε για τις δηλώσεις της Εύας Καϊλή στις εφημερίδες La Libération και El Mundo σχετικά με «κακομεταχείριση» που φέρεται να υπέστη στη φυλακή, αλλά και τη δυσκολία πρόσβασης σε δικηγόρο.

Μάλιστα, το ερώτημα που πλέον απασχολεί την ώρα που οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου είναι εκτός φυλακής, είναι εάν η υπόθεση διαφθοράς που πήρε το όνομα «Qatargate» έχει πλέον «ξεφουσκώσει» ή όχι.

«Δεν σημαίνει λοιπόν επειδή αποφυλακίζεται κάποιος ότι τελείωσε η έρευνα, υπάρχουν ακόμη μαρτυρίες για συλλογή, αντιπαραθέσεις για οργάνωση κ.λπ. Πόσο μάλλον εδώ, που βρισκόμαστε σε ένα σύνθετο φάκελο, με βουλευτικές ασυλίες, σχέσεις με χώρες που δεν θέλουν απαραίτητα να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας. Το τέλος μιας προληπτικής κράτησης δεν σημαίνει τίποτα για την ουσία του φακέλου» ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας.

Ειδικότερα, ο Φρεντερίκ Βαν Λε που χειρίζεται την υπόθεση, μιλώντας στη Le Soir, ανέφερε ότι η «απάντηση σε αυτές τις δηλώσεις στον Τύπο θα μας οδηγούσε σε παραβίαση του απορρήτου της έρευνας και του τεκμηρίου της αθωότητας. Τα αποδεικτικά στοιχεία θα προσκομιστούν στο δικαστήριο εν ευθέτω χρόνω».

«Δεν υπάρχει αμείλικτο»

Αναφορικά με το εάν απαγορεύτηκε στην Εύα Καϊλή να βλέπει την κόρη της, ο Φρεντερίκ Βαν Λε σημείωσε πως «αυτό δεν είναι a priori αρμοδιότητα του εισαγγελέα. Αλλά ελέγξαμε ότι τηρήθηκε η συνήθης διαδικασία, επιτρέποντας έτσι έναν ορισμένο αριθμό επισκέψεων. Η κα Καϊλή ζήτησε προνόμια που δεν απέκτησε. Ωστόσο, γνωρίζω ότι οι ανακριτές ήταν ευαίσθητοι στην κατάσταση. Ο εγκλεισμός μιας μητέρας είναι πάντα μια τραγωδία αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητος. Η θέση ενός παιδιού δεν είναι στη φυλακή», τόνισε.

Τέλος, και αναφορικά εάν κρίνει «αμείλικτο» ότι η Εύα Καϊλή έμεινε στη φυλακή το ίδιο διάστημα με τον Παντσέρι, επεσήμανε πως «δεν υπάρχει αμείλικτο».

Εθνικές Εκλογές 2023

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock