ΕνημέρωσηΟικονομία

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ελεύθερους επαγγελματίες με διπλή ασφάλιση

Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν διπλή ιδιότητα θα μπορούν να επιλέξουν το ασφαλιστικό φορέα στον οποίο θα υπάγονται, σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο πλαίσιο λειτουργίας του e-ΕΦΚΑ.

Μετά την εφαρμογή των προωθούμενων αλλαγών από το υπουργείο Εργασίας θα ισχύουν τα εξής:

  1. Με την προτεινόμενη ρύθμιση δίνεται δικαίωμα επιλογής πρώην φορέα στους ασφαλισμένους.
  2. Με αίτηση του ασφαλισμένου προς τον e-ΕΦΚΑ που θα πρέπει να υποβληθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 και θα ανατρέχει στην 1η Ιανουαρίου 2017, οι αιτούντες θα επιλέξουν τον πρώην φορέα με τις διατάξεις του οποίου θα συνεχίσουν την ασφάλισή τους εντός του eΕΦΚΑ.
  3. Αίτηση επιλογής πρώην φορέα θα μπορούν να υποβάλουν και πρόσωπα που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, προκειμένου να καθοριστεί η αρμόδια εντός του e-ΕΦΚΑ υπηρεσία για την επεξεργασία της αίτησης.
  4. Προβλέπεται η ένταξη ασφαλισμένων που έχουν επιλέξει ή επιλέγουν και την προαιρετική καταβολή δεύτερης εισφοράς, δεδομένου ότι και για τους τελευταίους πρέπει να καθοριστεί ο φορέας με βάση τις διατάξεις του οποίου καταβάλλει τις αναλογούσες εισφορές ο εργοδότης.
  5. Η επιλογή φορέα δεν θα οδηγήσει σε επιστροφή επιπλέον εισφορών που είχαν καταβληθεί ή σε αναζήτηση επιπλέον εισφορών που δεν είχαν καταλογισθεί για το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2017 έως τον μήνα της δήλωσης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger