Κόσμος

Φινλανδία και Σουηδία θα συνεχίσουν τις συζητήσεις με την Τουρκία για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ

Οι αντιρρήσεις της Τουρκίας στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ συζητήθηκαν από τις διπλωματικές αντιπροσωπείες των τριών χωρών σήμερα, Παρασκευή, στην πόλη Βάνταα της νότιας Φινλανδίας, με τους αξιωματούχους να συμφωνούν σε πρώτο στάδιο στη συνέχιση των συναντήσεών τους τους επόμενους μήνες. 

Οι δύο σκανδιναβικές χώρες υπέβαλαν αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ απαντώντας στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά αντιμετώπισαν την εναντίωση της Τουρκίας που τις κατηγόρησε ότι επιβάλλουν εμπάργκο όπλων στην Άγκυρα και υποστηρίζουν οργανώσεις που χαρακτηρίζει τρομοκρατικές.

Στις αρχές Ιουλίου, η Άγκυρα απέστειλε σε Στοκχόλμη και Ελσίνκι γραπτό αίτημα έκδοσης μελών του ΡΚΚ και του δικτύου των οπαδών του Φετχουλάχ Γκιουλέν (γνωστού στην Τουρκία ως FETO), τους οποίους θεωρεί τρομοκράτες, ως εκπλήρωση της συμφωνίας στη Μαδρίτη βάσει της οποίας αίρεται το τουρκικό βέτο για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ. Η Στοκχόλμη είχε αντιδράσει τότε, υπενθυμίζοντας ότι αποφάσεις για ζητήματα εκδόσεων λαμβάνει η δικαιοσύνη, η οποία είναι «ανεξάρτητη».

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock