Επικαιρότητα

Φονική πυρκαγιά Μάτι: Εκδόθηκε το βούλευμα – Ποιοι παραπέμπονται σε δίκη για πλημμελήματα

Την παραπομπή σε δίκη 21 από τους συνολικά 24 κατηγορουμένους στην υπόθεση της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, με τους 103 νεκρούς, τους δεκάδες εγκαυματίες και πυρόπληκτους, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας.

Ειδικότερα με βούλευμα που έξεδωσε το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο παραπέμπονται να δικαστούν για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος ο ηλικιωμένος που προκάλεσε την πυρκαγιά, η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου (σ σ. προσφάτως αθωωθείσα για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα), δήμαρχοι της περιοχής, αυτοδιοικητικοί παράγοντες και στελέχη της Περιφέρειας, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας για λάθη και παραλείψεις στην πρόληψη και την κατάσβεση της πυρκαγιάς αλλά και τους χειρισμούς που έγιναν με σκοπό τη διάσωση των ανθρώπινων ζωών.

Αντίθετα, απαλλάσσονται τρεις αστυνομικοί, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε πως δεν θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη, κρίνοντας επαρκείς τις εξηγήσεις που έδωσαν στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock