ΕνημέρωσηΟικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Ποιοι θα έχουν έξτρα μείωση φόρου έως 1.600 ευρώ στο εκκαθαριστικό της εφορίας

«Φόρο-μπόνους» στο φετινό λογαριασμό για το φόρο εισοδήματος που θα προκύψει από την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης και φθάνει έως τα 1.600 ευρώ θα έχουν οι φορολογούμενοι που προχώρησαν σε ανακαίνιση η επισκευή της κατοικίας τους το 2021, εφόσον πλήρωσαν με ηλεκτρονικό χρήμα τις εργασίες και δήλωσαν τα ποσά στους αντίστοιχους κωδικούς στο έντυπο Ε1.

Σύμφωνα με το νόμο, παρέχεται έξτρα έκπτωση φόρου σε ποσοστό 40% επί του ύψους των δαπανών για ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση κτηρίων που πραγματοποιούνται έως και 31 Δεκεμβρίου 2022 με ισόποση κατανομή σε περίοδο τεσσάρων ετών.

Για τη μείωση του φόρου λαμβάνονται υπόψη μόνο οι δαπάνες για τις εργασίες, και όχι τα έξοδα για τις προμήθειες υλικών ενώ το ανώτατο όριο δαπανών για τα έτη 2020, 2021 και 2022 είναι τα 16.000 ευρώ και έτσι το μέγιστο ποσό έκπτωσης ανέρχεται στα 6.400 ευρώ.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger