ΕνημέρωσηΟικονομία

«Φωτιά» οι τιμές στα καύσιμα: Στα 2,7 ευρώ η αμόλυβδη – Έρχεται νέο fuel pass

Οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα ενώ προς το παρόν δεν φαίνονται στον ορίζοντα σημάδια αποκλιμάκωσης. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν για την επέκταση του fuel pass ως μέτρο ελάφρυνσης για τους οδηγούς που βλέπουν τις μετακινήσεις με αυτοκίνητο να έχουν μετατραπεί σε… πολυτέλεια.

Η μέση τιμή της βενζίνης σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης έχει διαμορφωθεί πανελλαδικά στα 2,367 ευρώ το λίτρο οδεύοντας ολοταχώς προς τα 2,5 ευρώ λίτρο στη Αττική. Ωστόσο, ήδη σε νησιωτικές περιοχές η τιμή έχει ξεπεράσει προ πολλού και αυτό το «φράγμα». Ενδεικτικά σε Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ιόνιο και Κρήτη ενώ η μέση τιμή διαμορφώνεται κοντά στα 2,5 ευρώ το λίτρο, οι οδηγοί σε αρκετά πρατήρια αγοράζουν τη βενζίνη πάνω από το 2,7 ευρώ το λίτρο.

Διεθνείς αναλυτές προβλέπουν πως οι τιμές ενέργειας θα παραμείνουν υψηλές και τους επόμενους μήνες ενώ και η Moody΄s εκτιμά ότι οι τιμές του φυσικού αερίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα παραμείνουν υψηλές τουλάχιστον για τα επόμενα 3 έως 5 χρόνια με το βασικό της σενάριο της να είναι πως οι τιμές του πετρελαίου θα υποχωρήσουν το 2023.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock