ΕνημέρωσηΟικονομία

«Φρέσκα» κεφάλαια σηκώνουν τα funds του Equifund

Το πρόγραμμα JEREMIE στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ήταν εκείνο που δημιούργησε τα πρώτα επενδυτικά funds για χρηματοδότηση ελληνικών startups.

Τη σκυτάλη πήρε το 2018 το Equifund, ένα πρόγραμμα που έδωσε πραγματική ώθηση όσον αφορά στη δημιουργία ενός επενδυτικού οικοσυστήματος για την καινοτομία στην Ελλάδα. Και τώρα τα funds που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Equifund κάνουν το επόμενο βήμα, αντλώντας καινούρια κεφάλαια προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την νέα γενιά των ελληνικών startups.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι το Big Pi, το οποίο είναι ένα από τα venture capital funds που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Innovation Window του Equifund. Τα funds του Innovation Window επικεντρώνονταν κυρίως σε εταιρείες που είναι σε αρχικό στάδιο της δημιουργίας τους. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε η δημιουργία του Big Pi ΙΙ, το οποίο ξεκινά με 50 εκατ. ευρώ και επικεντρώνεται, όπως και το πρώτο, σε εταιρείες deep tech. Σημειώνεται ότι το Big Pi I έχει επενδύσει σε εταιρεία όπως η TileDB, η Intelligencia και η Orfium να παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη. Συνολικά, εννέα εταιρείες του χαρτοφυλακίου έχουν, ήδη, λάβει χρηματοδότηση από επενδυτές όπως η Intel, η Lockheed Martin και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ενώ μια εταιρεία (Softomotive) έχει πωληθεί σε μεγάλο πολυεθνικό όμιλο.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock