Κόσμος

FT: Η ΕΕ σχεδιάζει να αναστείλει τη συμφωνία με τη Ρωσία για τις ταξιδιωτικές βίζες

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να υποστηρίξουν την αναστολή της συμφωνίας διευκόλυνσης της έκδοσης βίζα με τη Ρωσία, σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται σχετικές πληροφορίες από τρεις αξιωματούχους, που συμμετείχαν στις συνομιλίες.

Το σχέδιο που επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες θα καταστήσει για τους Ρώσους πολύ δυσκολότερη και πιο δαπανηρή τη διαδικασία να αποκτήσουν έγγραφα της «ζώνης Σένγκεν», η οποία αποτελείται από 22 κράτη της ΕΕ συν την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

Ήδη οι Ρώσοι δυσκολεύονται να ταξιδέψουν στην ΕΕ, ωστόσο το καταφέρουν χάρη στις τουριστικές βίζες. Μέρη της συμφωνίας του 2007 σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία κυβερνητικών αξιωματούχων και επιχειρηματιών, ανεστάλησαν στα τέλη Φεβρουαρίου, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

πηγή

loading...

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το kontasas.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του kontasas.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock